Dünya kadınlar günü her yıl 8 Mart gününde kutlanmaktadır. 1908 yılında yaşanan olayların sonucunda kadınlar günü kabul edilmiştir. ABD2de ücretini alamayan kadınlar tarafından yapılan grevin eseridir. Onurlu direnişleri dünya çapında takdir edilmiştir.
Kadın ve erkekler fiziksel bakımdan eşit olamazlardı ama insan hakları bakımından eşit olmaları gerekirdi. Fiziksel özellikler hakları belirleyici unsur olmamalıydı. Kadınlar her zaman ikinci plana itilerek erkeklerden daha sonraya taşındı. Kadına verilen önemin düşük olduğu gibi kadınlar günü yeterli gelmemiştir. Toplumun her parçasını oluşturan kadınlar daima haklı görülmüştür.
Kadınlar yüzyıllar boyunca eşya gibi alınıp saltan köleler gibi görülmüştür. Erkeklerin ellerinde mal olarak görülerek satılmışlardır. Zamanla evrensel haklar gelişmesiyle kadınlara da haklar tanınmıştır. Günümüzün önemli hakları bu sayede kadınlara tanınmış oldu. Dünyanın pek çok yerinde kadınlar halen ikinci sınıf insan muamelesi görmektedir. Onurlu mücadelelerinin sürdürülmesinde erkeklerinde desteğinin gerekliğidir. İnsanlar mal olmayarak eşitlik ilkesi sonucunda eşit görülmeleri gerektiğidir.
Kadın toplum içinde değerlidir. Annedir, kadındır, işçidir, çalışandır. Kadın çalışandır her şeydir. Evin bütün zorluklarında sabırla katlanan kadınlar olmuştur. Cennet anaların altında olduğu gibi kadının önemi vurgulanmıştır.