Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü günümüzün popüler mesleklerinden biridir. Sağlık sektörünün günümüzdeki iş payı büyük olmasından dolayı iş bulma sorunu yaşanmamakta. Hastane yöneticisi, sağlık kurumlarında yöneticilik, düzenleme, yürütülmesi, personel ihtiyaçları, araç ve gerecin karşılanması, sağlık ve muayene ücretlerinin belirlenmesi, doktor ve hemşirelerle ilişkileri gibi bir çok alanda iş imkanına sahiplerdir. İnsanlarla olan ilişkileri iyi olması gerekmekte.
Sağlık kurumlarının yönetilmesi ve işletilmesinde kamu kurumları özel sektörde orta ve üst düzeyde eğitim imkanına sahip olmaktadırlar.
Matematik, bilgisayar, ekonomi, işletme, istatistik, hukuk, özgür kuramı ve tasarımı, tıbbi sosyoloji, sağlık işletmeleri finansal yönetimi, insan kaynakları yönetimi, sağlık politikası ve planlaması sosyal politika ve sağlık sigortacılığı gibi alanlarda hizmet vermekte.
Sağlık kurumlarında işletmeci olarak çalışacak kişilerin matematik, ekonomi ve işletme konularında başarılı olmaları gerekmekte. Gösterecekleri performans sayesinde başarılı olmaları mümkündür. İnsan ilişkileri iyi derecede olanlar yönetim konusunda da iyi durumda olacaklardır.
Sağlık kurumları işletmeciliği bölümünden mezun olanlar kamu ve özel hastanelerde çalışabilirler. Personellerin takibi ve verim alınmasına yönelik çalışmalarını sürdürürler. Hastanenin ihtiyacı olan araç-gereçlerin alınması, çalışma programlarının planlanması ve programının devamlılığı için gereklidir. Emekli sandığı, BAĞKUR, SSK gibi kuruluşlarda amir olarak çalışırlar. İlaç ve tıbbi cihaz üretim tesislerinde, sağlık araştırma merkezlerinde görev alabilirler.