Avrupa ve Alman mutfağı birbirlerine çok benzemektedir. Kendilerine has yöresel mutfaklarını kullanarak farklı lezzetler ortaya çıkartabiliyorlar. Alman ulusunda sosyal ve politik etkilerin yanı sıra mutfaklarındaki lezzetlerde gelişmişlerdir. Yemek kültüründe eyaletlere göre kültür farklı olabiliyor.
Et ürünleri olarak domuz eti, biftek, kümes hayvanları yoğun şekilde tüketilmektedir. Domuz eti Hıristiyanlar için oldukça önemlidir. Sofralarında çeşitli yemekleri bununla birlikte yaparlar. Yılbaşında hindi gibi ürünler yöresel yemeklerinden birisidir.
Balık ile yapılan yiyecekler oldukça yaygındır. Tatlı su balıkları sofralardan eksik olmaz. Turna balığı ve sazan sevilirken levrekte tüketilmektedir. Yöresel yemeklerde ringa balığı tüketiliyor. Günümüzde daha çok ton balığı, somon balığı, sardalye ve uskumru rağbet görmektedir.
Sebze türünde salatalara ağırlık vermişlerdir. Sebzeden yapılan çorba ve yemekler günlük yemek menüsünde dahi yer alır. Havuç, şalgam, ıspanak, bezelye, fasulye ve lahana gibi çeşitlilik fazladır. Salata çeşitleri olarak satışlar yapılmaktadır.
Baharat ve Soslar
Yemeklerde çok sık baharat kullanılır. Sosislerde hardal ve ketçap yaygındır. Acı ve baharatlı yiyecekleri oldukça çok severler. Maydanoz, defne, kekik, Frenk soğanı ve karabiber yoğun şekilde baharat yapımında kullanılır. Yılbaşında yapılan yöresel yemeklerde kakule, anason tohumu ve tarçın gibi baharatlı yemeklerde kullanılmaktadır.