Dil kültürü ve toplumsal birliği oluşturan unsurdur. Her ülkenin ve milletin kendine özgü dili olduğu gibi ortak noktalarıdır. Dil toplumsal birliğin oluşmasında bilinçlenerek yaşamasında olanak sağlar. Toplumun birliğinde dilin doğru şekilde kullanılmasıyla sağlanır.
İnsanlar sosyal varlıklar olmasıyla konuşarak anlaşabilirler. Konuşmak insanlara huzur ve rahatlık verir. Kendi dilini konuşan insanlarla bir arada olmak mutluluk getirmektedir. Dili kullanan insanlar farklı gelenek ve göreneklere sahip olmasına rağmen milli kültürü oluşturmaktadır. Diline sahip çıkamayan, ortak bağlarını koparan milletler zaman içerisinde yok olmaya mahkumlardır.
Sahip olduğumuz değerleri gelecek kuşaklara aktarılmasında ortak dilimiz önem taşır. Dilimiz olduğu kadar kültürümüzde aktarılmış olarak rahat yaşama ulaşılır. Dilin ülkede yaşayan insanları birleştiren parça olduğu unutulmamalıdır. Konuşur, anlaşır, tartışır ve nihayetinde birlik beraberlik içinde yaşadığımızı hissederiz. Biz köklü bir ulusun geçmişten günümüze ulaşan mirasçılarıyız, bize emanet edilen dile de ortak değerlere de sahip çıkmalıyız.