Dini bayramlarda daha çok yardımlaşma ve dayanışma vurgusu görülür. İbadet edilirken insanlar birbirlerine karşı hoşgörü ile yaklaşarak yardımlaşırlar. Sevinçli ve coşkulu günlerden biri olarak karşılanır. Toplumsal huzur ve mutluluğu getirir. Çeşitli etkinlik, törenlerle birlikte karşılama yapılarak milli beraberlikte sağlanır.
Dini bayramlar Ramazan ve Kurban olmak üzere kendi içinde ikiye ayrılır. Her iki bayramında ana konusu yardımlaşma ve dayanışma olmuştur.
Ramazan bayramı: Dinen Ramazan ayında oruç tutulduktan sonra orucun bitmesiyle birlikte bayram havasında kutlamalar yapılmaktadır. Çocuklara şekerler dağıtılır. İnsanlar birbirlerini ziyarete gider.
Kurban bayramı: İlk gün namaz kılındıktan sonra kurbanlıklar kesilir. Onlar hazırlanarak kavurma yapılıp yemekte yenir. Kurban kesmeye imkanı olmayan kişilere et verilerek onlarında sofraları şenlenir. Ülkenin dört bir yanında kesilen kurbanlar fakirlere dağıtılarak kurban boyunca insanlar kurban eti yerler. Sevaplar işlenir hayırlar yapılır. Çocuklara şeker dağıtılarak onların gönlü alınır.