Doğal çevreyi korumak biz insanların en önemli görevlerindendir. Yaşam alanlarımız yolup diğer canlıları da düşünerek öyle hareket etmeliyiz. Doğal çevremizin korunması oldukça önemli olması gerekmektedir.
Yangın, sel, deprem gibi doğal afetler; Doğal afetlerin meydana gelmesi sonucunda doğamız büyük zararlar görmektedir. Ormanlar, tarım ve yeşillik alanlar zarar görerek bitki örtüsü zarar görür. Erozyon ortaya çıkarak toprak verimini bütünü ile kaybeder. Orman yangınları sonucunda doğamızda büyük kayıplar yaşanır.
Aşırı nüfus artışı; Nüfus arıştı ile insanların ihtiyaçları da artmaktadır. Bölgesel olarak ihtiyaç karşılanmayacak dereceye geldiğinden dolayı çevre kirliliği de orantılı olarak artar.
Aşırı tüketim; Tüketim artması sonucunda besin ihtiyaçları aynı şekilde artar. Aşırı tüketimin yanında israfın yapılmasından dolayı ihtiyaçlar için toprakların verim alınmak adına kimyasallar kullanılır. Toprak zarar gördüğü gibi hormonlu besinlere olan talep artmaktadır.
Kontrolsüz endüstriler; Sanayileşmenin hızlı şekilde ve kontrolsüz gerçekleşmesinden dolayı gelişi güzel üretim tesisleri kullanılmaktadır. Doğaya ve çevreye zarar vererek atıklardan dolayı çevre kirliliğine sebep olmaktadır.
Çevre bilinçsizliğinin artması; İnsanlar çevrelerine karşı dışarısı yada sokak olarak görmesi olanlar kendilerini etkilemediğini düşünmektedir. Çevreye gelişi güzel atılan çöpler önemli ölçüde kirlilik oluşturmaktadır.