Yağlar gliserol benzeri alkol ve üç yağ asidinin reaksiyona uğramış halidir. Yağ denildiğinde akla gelen doymuş ve doymamış olan yağ türü olacaktır. Doymamış yağlar tüketiminin de sağlıklı olduğu sıvı bitkisel yağlardan oluşur. Bunlar; ayçiçeği, soya fasulyesi, mısır özü’dür. Kısa zincirli yağ asidi içermektedir. Doymuş ve uzun zincirli yağlar uzun süreli tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Hayvansal ve katı yağlardan yapılmaktadır. Günlük olarak 60 gramdan fazla yağ tüketimi yapılmaması gerekir.
Doymamış yağlar hidrojenlendirildiği zaman doymuş yağ asidi oluşturulmaktadır. Sanayi alanında margarin gibi katı yağlar bu sayede oluşturulmaktadır. Bitkisel yağlar özellikle kolesterol içermez, buna bağlı olarak hayvansal yağlar kolesterol içerir.
Yağlar vücuda sadece enerji kaynağı değil yanında (A,D,E,K) vitaminlerinin taşıyıcısı olarak görev yapar. Yağ asitlerini linoleik asit ve arasidonik asit insan vücudunda sentezlenmemektedir. Dışarıdan alınarak vücudun ihtiyacı karşılanabilir.
Doymamış yağlar sağlıklı olurken doymuş yağlar ise sağlıksızdır.