Geçmişte Yapılan Çiftçilik ile Günümüzde Yapılan Çiftçilik Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar

Çiftçilik dünyadaki ilk meslek olduğu konusunda hemfikiriz. İnsanlar yaşamlarını devam ettirebilmeleri için ekip biçmeleri gerekmekte. Çiftçilik ilk zamanlardan itibaren yapılmaya başlanmış günümüze kadar ulaşmıştır. Meyve ve sebze yetiştirilmesi için mesleğe ihtiyaç duyulur. Zamanla çiftçilik mesleği de teknolojinin gelişmelerine ayak uydurarak farklı şekillerde yapılır olmuştur. Daha kolay ve zahmetsiz hale gelirken daha verimli mahsul alınmaya başlanmıştır.

Geçmişte yapılan çiftçilik: İnsan ve hayvan gücü ön plandadır. Tarımda hayvanlar kullanılarak toprak eşilir, insan gücü ile tohumlar serpilir, toprak bakılır, temizlenir, sulama yapılarak mahsulün yetişmesi sağlanır. Öküz, at arabaları, insan gücünden yararlanılır. Depolama ve saklama alanları ilkel yöntemler olan yeraltı gibi yerler kullanılmaktaydı.

Günümüzde yapılan çiftçilik: Makineleşme ile toprak traktörlerle sürülür, makinelerle tohumlar serpilir, otomatik sulama sistemleri ile sulamalar yapılarak mahsul yetiştirilir. Toplama işlemlerine kadar makineleşme ile yapılmaktadır. Hayvanların sağılmasından, kürklerinin kırpılmasına kadar teknolojik aletler kullanılır. Taşıma işlemleri kamyonlar aracılığı ile yapılır. Üretim çok daha kolay ve rahattır.

Geçmişte ve günümüzde yapılan çiftçiliğin amacı sebze ve meyve üretimini gerçekleştirmektir. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi üretim alanından alınan destekler sayesinde olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir