Geleneksel sahne sanatımız Orta Oyunu, Karagöz Oyunu, Kavuklu, Pişekar, Aşuk, Maşu, Meddah ve Kantonundan oluşur. Gelenekse sahne sanatları kültürümüzün parçası olarak günümüze kadar taşınmıştır.
Oyunlarla ilgilenen sanatçılar dram, komedi, trajedi alanlarında seyircinin tepkisini doğaçlama yaparak belirler. Oyunun konusu belirlenmeden sahneye çıkarak tepkilerini ölçerler. Sahip oldukları yetenekler sayesinde doğaçlama yaparak oyunu oynamaları mümkündür. Oyun başlamadan önce herkesin rolü belirlenerek sahnede doğaçlama yapılır.
Doğaçlama bir oyunu oynanması için gereklidir. Tiyatro gibi oyunlar eskilerin tek eğlence kaynaklarıydı. Yapılanlar onlara bir film seyrediyormuş gibi hissederek insanların hareketlerini takip etmişlerdir.
Geleneksel sanatlar kültürümüzü en güzel şekilde tarif etmektedir. Kültürümüzün zenginliklerimizi geleceğe taşır. Sahne sanatlarımız; Meddah, Akrobat, Jonglör, Kanto, Tuluat Tiyatrosu, Sihirbazlar (İllüzyonist – eski adıyla göz boyamacılar), Karagöz, Canbazlar, Ateş Yutan Adamlar, Dev Adamlar (Tahtabacak), Sema Gösterileri ve Musiki Fasılları demektir.