Aile, toplumu oluşturan en küçük birimdir. Aile tipleri kendi içinde değişiklik gösterir. Çekirdek ve geniş aile olmak üzere ayrılırlar. Toplumdaki birlik ve beraberlik ilk önce aile içinde başlar sonra devamı gelir. Dayanışma, kaynaşma, yardımlaşma, paylaşma gibi değerli kararlar aile müesseselerinde belirlenir. Aile olmak demek birbirlerine sımsıkı bağlanan insanların bütünüdür. Aralarında kan bağı bulunan iki neslin bir arada olması geniş aile olarak tabir edilir.
Aile kavramında ev, bark sahibi olmak ,çocuk sahibi, akrabalıklar bizim için önemlidir. Evlilikler yapılarak çiftler aile kurmaya başlar. Aile kuran çiftin, mutluluğu huzur ve iyi geçimi çok önemlidir. Aile kuran insanlar birlikte güzel zaman geçirirler. Dilerseler anne, baba, çocuklar halinde yaşayarak çekirdek aile kurarlar. Aile kuran çiftin mutlulukları aile büyükleri tarafından desteklenir.
Türk toplumunda iki tür aile yapısı görülmektedir. Çekirdek aile ve geniş ailedir. Çekirdek aile genelde yeni evlenen insanların kurduğu, geniş aile ise daha sonradan aile büyükleri ile birlikte yaşayanlardır.
Geniş aile üyeleri: Anne, baba, çocuklar, dede, büyükanne, büyükbaba, amca, dayı gibi birinci dereceden yakın aile bireylerinden oluşmaktadır.