Görgü kuralları toplum içindeki ortak kuralları oluşturmaktadır. Uyarak toplumun istenilen yerde bulunmamıza imkan tanır. Herkesin birbirlerine karşı saygı, merhamet gibi değerleri tutmasında görgü kuralları önemlidir. Çevremize rahatsızlık vermeyecek şekilde bağlı kalmak, onları rahatsız etmemekte birer görgü kuralıdır. Toplum içinde güzel şekilde yaşamak görgü kurallarını getirir. Örneğin yere çöp atmamak eğitim almış görgülü birine karşı örneklendirme yapabiliriz.
Sadece kendisini değil çevresini düşünerek hareket edip davranan biri görgülüdür. Nerede nasıl davranacağımızı mutlaka bilmeliyiz. Karşımızdaki insana karşı daima nazik davranarak sorunlarda çözümü konuşarak gerektiğinde hak yoluyla aramalıyız. Başkalarından beklediğimiz davranışları ilk önce kendimiz uygulayabiliriz. Evde, okulda, ibadet yerlerinde, sinemada, tiyatroda, piknikte, yolculukta, alışverişte, misafirlikle, davetlerde, yemeklerde, haberleşme de görgü kuralları hepimiz için önemlidir.
Her toplumun kendine özgü görgü kuralı vardır. Ülkemizde insanlar tanımamasına rağmen birisi Allah rızası için selam verebilir, karşılık olarak yapılması gereken o selamın alınmasıdır. Sofraya oturulduğunda elle değil çatalla kaşıkla yenmesi gerekir. Birisiyle göz göze geldiğimizde güler yüzlü olmalı öyle konuşmalıyız. Yaygın görgü kurallarından yola çıkarak hoşgörü çerçevesi içinde kendimize yer edinebiliriz.