25 Nisan 1874 yılında İtalya’da dünyaya gelen Marconi çocukluğunda parlak bir öğrenci sayılmazmış. Buna rağmen tarihçi Corradi Giuliano, Marconi’den dahi olarak bahseder. Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Marconi, ailesinin imkanlarını olumlu yönde kullanmış ve fizikle ilgilenmeye başlamıştır.
Guglielmo Marconi’nin Bilimsel Çalışmaları
Telsiz telgraf sistemi ile yaptığı çalışmalarla dikkat çekmiştir. Kablosuz telgrafa kattıklarıyla Nobel Fizik ödülüne layık görülmüştür. Radyonun mucidi olarak görülen Marconi bir laboratuvar kurmuş ve burada hayatı boyunca birçok deneye imza atmıştır. Telefonun ve telsiz telgrafın mucidi olarak görülür. İngiltere’de bulunduğu dönemde Hertz Dalgaları ile ilgilenmeye başlamıştır. Bu dalgalar sayesinde uzak mesafeleri kısaltacak yollar bulmuştur. Bugün ki telefonun temellerini atan Marconi bilim dünyasına büyük katkıları vardır.
Marconi’nin Son Yılları
1912 Yılında kaza sonucu bir gözünü kaybetmiş fakat yılmadı ve çalışmalarına devam etmiştir. Savaş sırasında telsiz servisinin başında görev almıştır. 1920 ve 1930 yılları arasında mikro ve radar dalgalarıyla yaptığı deneyde dalgaların çok uzaklara gidebildiğini kanıtlamıştır.
İtalya’nın Roma kentinde 20 Temmuz 1937 yılında hayata gözlerini yummuştur.