Hareket, bir cisme uygulanan kuvvet sonucunda yer değiştirmesine denir.
Cisim olduğu yerde dururken dış etkiler sonucunda uygulanacak kuvvet hareket etmesine sebep olur. Herhangi bir etki olmadan cisimler hareket etmez. Bunun sonucunda hareket meydana gelerek ilk bulunduğu noktadan farklı bir noktada bulunur. Hareket cismin yapılışı, kütlesi, hacmi, ağırlığına bağlı olarak değişebilir. Bazı cisimlerin hareket etmesi için büyük kuvvetler gerekirken bazıları için ise neredeyse hiç gerekmez.
Örneğin bir balonun hareket etmesi çok kolaydır. Hafifçe dokunduğumuzda istediğimiz yöne doğru hareket eder. Bir arabayı hareket ettirdiğimizde uygulayacağımız kuvvet çok fazla olacaktır. Cisimlerin özelliklerine göre harekette değişiklik gösterir.
Hareket ikiye ayrılır çizgisel ve dönme hareketi.
Çizgisel hareket: Cisim belirli bir çizgi üzerinde hareket eder. Demiryolunda ilerleyen tren misali belirli yörüngesi vardır. Top mermisinin atıldığında belirli hedefe doğru ilerlemesi gibidir.
Dönme hareketi: Cismin belirli eksen çevresinde döngüye sahip olmasıdır. Örneğin gramofonda çalan plak gibidir. Belirli bir yörüngede harekete sahiptir.