İnsanları bir arada tutan değerlerden biri hoşgörüdür. Toplumsal ve uluslararası barış ve birlik beraberliği getirir. Dünya da yüzlerce ülke olmasına rağmen kardeşlik ve barış içerisinde yaşayan nice ülkeler var. Farklı bir milletin insanı başka milletin insanına saygı ile yaklaşır. Toplum içinde mutlu ve huzurlu yaşamın olması için hoşgörüye ihtiyaç duyulur.
Hoşgörü: Başkalarının düşünceleri, yaşam tarzı, dini, dili kendisine aykırı gelse dahi anlayışla karşılayarak hoş görmektir.
Hoşgörüsüz olmak insanın doğasında yoktur. Kendimizi başkalarının yerine koyupta düşünmeliyiz. Bazen bilgisizlik insanları hataya sürükleyebilir önemli olan bunun farkına varmaktır. Hatalar yapılır hatalara karşı farkındalık yaratmak gerekir. Hoşgörülü olursak birlik beraberlik içerisinde yaşarız.
İnsanların bir arada toplu yaşamalarının sırrı birbirine karşı hoşgörülü yaklaşmalarıdır. Tahammül sınırlarını aşmadıkları sürece birlik beraberlik devam eder. Hoşgörü duygusunu kaybeden insanlar bir arada yaşayamazlardı. En ufak sorunda tartışmalar kavgalar çıkardı. Hoşgörüyü hayatımızın parçası kabul edersek insanlarla olan ilişkilerimiz kuvvetlenir. Hoşgörüyü sürekli yanlış yapan birini de affetmek değildir.