İç Anadolu bölgesi ekonomik yönden gelişmişliğini tarım ve hayvancılıktan sağlıyor. Bölge dağlık alanlardan oluştuğundan dolayı sanayinin pek gelişmediği görülmüştür. Bölgede tarımsal ve hayvancılık alanında gelişmeler olurken ulaşımın sorunlu olmasından sanayi alanında gelişmeler yeteri kadar olmamıştır. Tarım bakımından oldukça zengin bölgemizdir. Ekim ve dikim bakımından Marmara bölgesi ilk sırada alırken İç Anadolu ikinci sıradadır.
Bölgede yetiştiricilikte genelde tahıl ürünlerine daha çok elverişlidir. Ülkemizin tahıl ürünlerindeki ihtiyacının büyük kısmı buradan sağlanır. Düzlük alanların çok olması makineli tarıma elverişli olup kullanılmaktadır. En çok üretilen ürünler buğday, şeker pancarı, elma gibi ürünler vardır. İç anadolu bölgesinde Konya, Eskişehir, Ankara, Kayseri ve Niğde şehirlerinde yetiştirilmektedir.
İç Anadolu bölgesinde yetiştirilen tarım ürünleri; Tahıl (buğday, arpa, çavdar, yulaf), Şeker pancarı, Elma, Armut.
Sebzeler; (fasulye, nohut, mercimek, bakla), Ayçiçeği, Badem, Patates
Bölge genelde tarımcılık ve hayvancılık üzerine ekonomisini sağlar. Yetiştirilen ürünler bütün bölgelere dağıtımı yapılarak ulaştırılır. Bölgenin ekonomisi tarıma elverişlidir. Yaz mevsiminde kurak ve sıcak geçerken, kışın soğuk ve yağışlı geçer. İklime bağlı olarak yetiştiricilik yapılır. Her mevsimde yetiştirilen tarım ürünleri farklılık gösterir. Bölgenin sulama sorununun giderilmesi için GAP adı verilen projeye başlanmıştır. Bölgenin kalkınması için sulama sistemi sağlanmıştır.