Yaşadığımız dünya bir çok canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Canlı türlerinin yaşamını sürdürdüğü dünyamız oldukça muazzam halde olması canlı yaşamına elverişli olmaktadır. Dünyamızın yapısı incelenerek bilim insanlar tarafından katmanlara ayrılmıştır. İç katmandan dış katmana kadar fiziksel ve maddesel yapılarında değişiklikler olmaktadır. Bazı katmanlarda canlı yaşamı olmazken canlı yaşamı yerkabuğunda görülmektedir.
Dünyanın tabakaları arasında taş küre (yerkabuğu) canlı yaşamının görüldüğü katmandır. Okyanuslar, denizler, kara parçaları taş kürede yer alır. Toprağın filizlenerek canlı yaşamı oluştuğu bilinmektedir. Magma ve atmosfer arasında bulunan katmandır.
Üzerinde yaşadığımız katmanda sıcaklık canlı yaşamına elverişlidir. Sert kayaçlar üzerinde topraklar işlenerek tarımsal ürünler elde edilir. İnsanlar ve diğer canlılar beslenmek için ihtiyacı olan besinleri bulur. Atmosfer canlı yaşamı için gerekli olan maddeleri içerisinde barındırarak oksijen ihtiyacını karşılar. Taş kürede oldukça değerli madenlerde bulunur. Kazı çalışmaları ile yerin binlerce metre derinliklerinde elde edilen madenler işlenerek bilim ve teknoloji alanında kullanılır.