Kültürel yozlaşma halkın sahip olduğu kültürün zamanla birlikte yozlaşarak uzaklaşmasıdır. Kendisini zamanla kendi kültüründen dışlayarak başka kültürlerden etkilenme durumuna kültürel yozlaşma denir. Yabancı kültürlerin etkisinde kalınarak toplumun kendi özgü kültürlerinden uzaklaşarak zamanla yok olmasıdır. Örneğin kültürel değerlerden en çok dilimiz bundan etkilenmektedir. Yabancı kelimeler, yazım hataları hayatımıza girmiş olmasından dolayı Türkçemizi kaybetmekteyiz. Kültürümüz bizim geleceğimiz olduğundan dolayı sahip çıkılmalı, yozlaşmaya karşı halkın geçmişine sahip çıkması gerekir.
Modernleşmek adına insanlar batılaşmaya sıcak bakmaktadır. Millet kendi kültürünü korurken insanların daha modern yaşam merakı kendi kültürlerinin yozlaşmasına zemin hazırlamaktadır. Elbette teknolojiye uyum sağlamak için batılı ve gelişmiş ülkeler takip edilmeli ama kendimizi kaybetmemeliyiz.
Türk vatandaşı olarak ülkemizde yaşamımızı sürdürürken bir Türk olarak yaşamamız gerektiğini unutmamalıyız. Amerikalı, İngiliz gibi sokaklarda yaşayıp kendi benliğimizi dışlarsak eğer yozlaşmanın önünü açmış oluruz. Her yıl yapılan Kırkpınar güreşlerini unutmamalı. Bunların hepsi bizim kültürel değerlerimizden sadece bir kaçı olmaktadır. İnsanlar kültürlerine sahip çıkarak vatanına sahip çıkar, olurda kültürümüz yozlaşırsa vatanımızı o sevdalısı olduğumuz devletlerin işgaline hoşgörü ile karşılarız. Vatan sevdalısı olmak her durumda mücadeleci ruha sahip olarak hareket edilmesidir.
Batı programlarına pirim verilmemeli, kendi kültürümüzü yaşamalı, sahip çıkmalı, doğup büyüdüğümüz toprakları asla reddetmemeliyiz.