Türk harflerinin kabulü 1 Kasım 1928 tarihinde kabul edilerek yayımlanmıştır. Osmanlı alfabesi yerine Latin Alfabesinin Türkçeye uyarlanmış biçimi kabul edilerek kullanıldı. Ülke genelinde okuma yazma seferberliği başlatıldı. Türk harf devriminin kabulü ülkemizde beraberinde yenilikler getirdiği gibi önemli değerler kazandırmıştır. Halkın çoğunun okuma yazma bilmemesinden dolayı harf devrimi oldukça önemli görüldü. Yapılacak seferberlik sayesinde öğrenimi kolaylaşarak insanların okuma yazma öğrenimi kolaylaştırıldı.
Okuma-yazma oranının artması sağlandı. Eğitim, bilim ve kültür bakımından önemli gelişmeler sağlandı. Okuma yazma bilenlerin sayısı arttıkça okulların sayısı açıldı, yüksek eğitim için üniversiteler kuruldu. Türk bilim ve sanat eserleri yayımlanmaya başlandı.
Harf devrimi ile kültürümüz için değerler kazandırıldı. Türk kültürü dönüş çağdaş, modern bir kültür hareketine başlayarak faaliyete devam etti.
Atatürk, Türk harf devrimi hakkında Sarayburnu Park’ında şu sözleri dile getirerek Türk milletine verdiği katkılarda “Bizim zengin ve ahenkli dilimiz yeni Türk harfleriyle kendini gösterecektir.”diyerek anlatmıştır.