Bireylerin yetişkin olarak kabul edilmesi için 21-65 yaş aralığında olması gerekmektedir. Bu kişiler toplum içerisinde yetişkin gözüyle bakılarak fikir ve düşüncelerine danışılabilir. Eğitimlerini tamamladıkları gibi geçimlerini sağlayacak kendilerine iş bulurlar. Aile kurup çoluk çocuğa karışabilirler. Kendileri ve aileleri hakkında önemli kararları alabilirler. Sağlık sorunları henüz genç yaşlarda görülmez. Toplumda saygı gösterilen insanlardır.
Erkeklerde 50-55 yaşları (andropoz), kadınlarda 45-50 yaşları menopoz dönemleri olur. Yaşlılık dönemlerine doğru yaklaştıkça onlar için geçiş dönemi olur. Çeşitli sağlık, ailevi, mesleki, yaşamsal sorunlar kendisini gösterir. Sağlıklı ve bilgili bir insanlar bu dönemi daha şekilde atlatırken aksine bu dönemlerde sıkışıp kalanlarda olur. İstemeyerek olsa da bu kişiler depresyondan dolayı kötü alışkanlıklara başlayabilir. Psikolojik sorunlarda beraberinde gelip kişileri rahatsız edebilir.
Doğduktan itibaren belirli bir yaşa gelene kadar bireyler çeşitli dönemlere göre sınıflandırılır. Bunların sıralaması şöyle;
Çocukluk dönemi 0-18
Gençlik dönemi 18-21
Yetişkinlik dönemi 21-65
Yaşlılık dönemi 65 ve üstü